Paluu KYS:n teholle

”Täällä oli turvallista ja hyvä olla. En hetkeäkään pelännyt, että kuolisin.” Näin Pete kertoi KYS:n tehohoidon osaston hoitajille. Olimme tulleet tervehtimään heitä ja esittämään kiitokset viime heinäkuun hyvästä hoidosta.

Vaikka onnettomuuden jälkeiset viikot olivat elämässämme kaoottista ja epävarmaa aikaa, on teho-osastojaksolta jäänyt meille kuitenkin hyvät muistot. Pete oli siellä hyvissä ja osaavissa käsissä. Hänen luonaan oli koko ajan hoitoalan ammattilainen, joka oli vain häntä varten.

Vierailukäynnillä tapasimme kolme Peteä viime heinäkuussa hoitanutta hoitajaa. He olivat aidosti hyvin iloisia ja otettuja käynnistämme. Ja samalla myös onnellisen yllättyneitä siitä, miten hyvin Pete oli toipunut.

Vaihdoimme kuulumisia ja vierailimme yhdessä teho-osaston huoneessa. Niin hassulta kuin se kuulostaakin, Pete muisteli lämmöllä hoitojaksoaan: ”Täällä hoitajilla oli aikaa minulle. Kipeää päätäni esim. siveltiin kylmällä pyyhkeellä. Kun hoitovuoro vaihtui, koskaan ei tarvinnut pelätä kuka tulee seuraavaksi vuoroon.”

Pete muisteli, että hoitovuoron vaihtuminen oli aina mukava ”tapahtuma”. Vuoron vaihto toi äksöniä ehkä muuten yksitoikkoiseen päivään. ”Uusi hoitaja testasi käsien puristusvoiman ja teki muitakin mukavia toimenpiteitä.”

Tehohoidon osastolla harvemmin nähdään entisiä potilaita kiitoskäynnillä. Monille tehohoidossa oleminen on monella tapaa traumaattinen kokemus eikä siihen ajanjaksoon mielellään vapaaehtoisesti palata. Meillä tilanne ei ollut sellainen.

Olimme suunnitelleet jo pitkään, että haluamme ehdottomasti mennä käymään teholla. Kun selvisi, että tulemme toukokuun alussa KYS:in korvapolille sisäkorvaistutteen säätöön, päätimme yhdistää tähän reissuun teholla vierailun.

Tuliaisiksi veimme kassillisen hyvää: kokoelma pullaa, muffinsseja, makeita keksejä ja suolakeksejä. Mitätön kiitos siitä erinomaisesta hoidosta, mutta ajatus oli tärkein.

Vierailu oli suhteellisen lyhyt, mutta lämminhenkinen ja tunteikas. Pete oli niiiiiin oma itsensä keskustellessaan hoitajien kanssa: innokas, puhelias, hauska vitsiniekka. Uskokaa tai älkää, mutta tämä oli ensimmäinen kerta onnettomuuden jälkeen, että vanha kunnon Pete oli tullut takaisin.

Iso kiitos KYS:n tehohoidon osaston ammattitaitoiselle hoitohenkilökunnalle. Teette ihmeitä ja olette ihan supereita! <3

Juttua riitti Petellä ja häntä hoitaneilla hoitajilla KYS:n tehohoidon osastolla.






Kommentit